Ministarstvo povređenom Kusturici: Putari nisu krivi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FB

Reditelj Emir Kusturica posle saobraćajne nesreće na Ibarskoj magistrali, u kojoj su lakše povređeni on i njegov vozač, okrivio je putare da je zbog njihovog nemara došlo do nesreće. Međutim, iz resornog ministarstva su odbacili njegove kritike.

Kusturica i njegov vozač imali su udes u četvrtak oko 23 časa, na putu Ljig – Beograd, u kojoj je on prošao bez težih povreda, a njegova osnovna zamerka je to što ulazak u „lakat“ krivinu nije obeležen na adekvatan način.

„To što su uradili u najmanju ruku je bahato, nestručno i pogubno, jer saobraćajnom signalizacijom, novouspostavljenu „lakat“krivinu najavili su znakom koji se nalazi u samoj krivini“, rekao je Kusturica.

To je trebalo signalizirati bar 200 metara pre izmenjene trase puta, a ne na samom početku izmenjene trase, smatra reditelj, dodajući i da će njegovi advokati preduzeti nešto.

Međutim, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbacuje kao „neargumentovanu“ ocenu Kusturice da je „isključiva odgovornost“ na putarima za saobraćajni udes u kojem je učestvovao pre dva dana.

Ministarstvo je u saopštenju odbacilo „paušalnu optužbu o bahatosti i nestručnosti putara“, navodeći da je, međutim, privremena devijacija na petlji Ljig, na trasi Koridora 11, gde se udes dogodio, izgrađena u skladu s propisima, da ima sve dozvole i da je opremljena propisanom signalizacijom, koju je proverio i MUP.

Ministarstvo je navelo da „ne može da prihvati da bilo ko iznosi optužbe na osnovu neproverenih i netačnih informacija, kojima šteti ugledu čitavog sektora saobraćaja, na čijoj modernizaciji Vlada Srbije danonoćno radi“.

Vozaču Emira Kusturice, Vićentiju Saviću i Emiru Kusturici „želimo brz oporavak i nadamo se da je brzina kretanja vozila prilikom udesa bila prilagođena uslovima puta i postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Beta, Agencije

Foto: FB