Mirni protesti u celoj Srbiji (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Luka Filipović

Građani su se i večeras širom Srbije okupili na protestnim skupovima. U toku su protesti u Beogradu,Novom Sadu, Nišu,Kruševcu,Čačku,Boru, Zrenjaninu i drugim gradovima. Svuda je mirno.

Kako javljaju mediji, na platou ispred Crkve Svetog Marka je i grupa lekara i zdravstvenih radnika koji rade u kovid bolnicama u Beogradu. Oni su se okupili uoči večerašnjeg protesta, da iskažu nezadovoljstvo aktuelnom situacijom u zdravstvu, prenela je TV N1.Oni su rekli da će se pridružiti protestu kod Skupštine i da “stoje uz svoj narod u ovom trenutku”.

Burno pozdravljen od prisutnih, na skupu ispred Skupštine Srbije pojavio se Petar Djurić u majici sa  sloganom  “Ćale, ovo je za tebe”.


Oko dve hiljade Novosađana krenulo je večeras oko 19.15 sati u protestnu šetnju protiv aktuelne vlasti i najave ponovnog uvodjenja policijskog časa.

Okupljeni gradjani, uglavnom mladji, nose različite transparente i zastave.

Oni su se dogovorili da, čim neko pokuša da uradi bilo šta nasilno, sednu na beton u znak protesta.

Drugo veče zaredom gradjani Niša okupili su se ispred Skupštine grada u ulici Nikole Pašića, a protest je započeo tako što je većina okupljenih posedala na kolovoz i trotoar.

Oko 500 Kruševljana, uglavnom mladih, učestvovalo je večeras na protestnom skupu u centru grada, organizovanom protiv policijskog nasilja i u znak podrške demonstrantima širom Srbije.

Protest je večeras održan i u centru Zrenjanina, a okupilo se nekoliko stotina Zrenjaninaca.
Obraćanja nije bilo, poziv na skup upućen je preko društvenih mreža.

Okupljeni gradjani, pretežno mladi, nosili su transparente “stop diktaturi” i tražili ostavku predsednika Srbije, a kako se moglo čuti nezadovoljni su i zbog brojnih problema koji godinama muče Zrenjanince, medju kojima je i nedostatak zdrave pijaće vode.

U Čačku je večeras održan protest, koji je zakazan preko društvenih mreža, pod parolom “Dosta je laži”.

Gradjani Bora protestovali su danas na pešačkoj zonom u ulici Moše Pijade izražavajući negodovanje zbog, kako su naveli, “odnosa državnog vrha prema epidemiološkoj situaciji u Srbiji, manipulacijama sa brojem zaraženih i samovolje predsednika države u donošenju odluka”.

Izvor: Beta

Foto: Beta, Luka Filipović