Mladenović: Trg Nikole Pašića biće rekonstruisan – spomenik i fontana OSTAJU

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YT/Screenshot

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je da će Trg Nikole Pašića biti rekonstruisan, ali da ni fontana, ni spomenik neće biti uklonjeni, prenosi Beoinfo.

Mladenović je, gostujući na TV Prva, izjavio da je važno da Beograd uređuje svoje trgove i da se radi na trgovima koji će biti reprezenativni.

„I Trg Nikole Pašića će biti rekonstruisan, ali ni fontana ni spomenik neće biti uklonjeni, tako da će ova mesta biti ponos našeg grada nakon završetka radova“, zaključio je Mladenović.

Podsetimo, gradski urbanista Marko Stojčić je krajem jula za B92 rekao da prvonagrađeno rešenje sa konkursa iz 2015. godine, ne predviđa da se vodoskok zadrži.

Govoreći o rekonstrukciji poteza od Vukovog spomenika do Кalemgdana, Mladenović je rekao da je raskrsnica ulica Starine Novaka i Кraljice Marije, prva koja je, nakon radova, puštena u punom kapacitetu.

„Raskrsnica sa Takovskom ulicom je od danas u izmenjenom režimu saobraćaja. Ona će biti puštena sa pola profila, što znači da je pola raskrsnice u funkciji, kao i raskrsnica sa Ulicom despota Stefana Lazarevića gde su radovi u drugoj fazi. Potez od Ulice despota Stefana Lazarevića do Drinčićeve biće zatvoren za saobraćaj, a od Drinčićeve do raskrsnice sa Francuskom omogućen je saobraćaj sve do pijace“, objasnio je on.

Plan je, kako je dodao, da raskrsnica sa Takovskom i Ulicom despota Stefana Lazarevića od 1. septembra bude u funkciji.

Pomoćnik gradonačelnika rekao je da će 1. septembra biti završeni radovi na Trgu republike, kao i da se u saobraćaj pušta i Кarađorđeva i Topličin venac, kao i da se nada da će od tog datuma u punom kapacitetu početi da funkcioniše servis „Vrabac“ – besplatni ekološki javni prevoz u okviru pešačke zone.

Izvor: BIZLife

Foto: YT/Screenshot

Komentari 1

  1. Miodrag

    Sve za uređenje našeg grada… Da nam bude lepši i bolji svakog dana. Do sad u to niko nije ulagao ništa, a sad, hvala bogu i ovoj vlasti primeti se da naš grad napreduje…