Momak sa Volstrita u stručnom štabu Novaka Đokovića (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Danas počinje Vimbldon, a kao i svake godine, Srbija najviše nada polaže u Novaka Đokovića, za koga je, prema navodima medija i analitičara, ovaj turnir prekretnica za povratak na mesto broj 1 ATP liste.

Đoković je nedavno objavio da će se njegovom stručnom štabu u Londonu pridružiti i Mario Ančić, nekada sedmi igrač sveta koji je zbog povreda i mononukleoze karijeru prekinuo u 27. godini, 2010.

“Znate, Mario je perfektan. Bio je definitivno na mojoj listi. A i Andre (Agasi) se složio sa tim izborom. Pričali smo dosta, naravno najpre sa Agasijem, i došli smo do zaključka da nam treba neko ko će uz Andrea možda malo češće biti sa mnom, možda češće i na malim turnirima, treninzima i tome slično”, rekao je Đoković.

Mario Ančić nije mogao da odbije poziv svog prijatelja Novaka Đokovića.

„Novak zna šta sam sve prošao i zna da imam dosta iskustva. Zna i da sam jednom nogom u tenisu, odnosno da pratim sve, bez obzira na sve obaveze koje imam na Volstritu,“ istakao je za zagrebačke “Sportske novosti” Mario Ančić.

Ančić je doktorirao pravo i finansije na Kolumbiji u Njujorku i zaposlen je u moćnoj bankarskoj kompaniji “Kredi Svis” (Credit Suisse) na Volstritu. Trebalo mu je nedelju dana da ubedi šefove da mu daju godišnji odmor kako bi bio uz Novaka i njegovog prvog trenera Andrea Agasija na Vimbldonu, prenose mediji.

On radi u timu koji pri akvizicijama savetuje najveće svetske investicijske fondove kao što su Blekstoun (Blackstone), KKR, CVC Capital Partners i druge. Kako je jednom prilikom izjavio za portal „Moja Hrvatska“, sve transakcije na kojima radi su od 500 miliona dolara pa do nekoliko milijardi dolara i svaki dan mora da se nosi sa pritiskom.

„Na Volstritu je nivo stresa prilično visok. Komuniciram s klijentima, ali i s njihovim konsultantima, advokatima… Uz to moram žonglirati i s internim odnosima u banci i to je potpuno drukčiji život od onoga u sportu, koji mi je pak jako puno pomogao da ovaj stres bolje podnosim i da do tuda uopšte doguram“, kaže Ančić.

Pogledajte intervju koji je sa Ančićem uradio Sport klub prošle godine na Vimbldonu.


Izvor: BIZLife

Foto: YouTube screenshot