Montenegro erlajnsu ZABRANJENO sletanje u Beograd

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beobuild

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta doneo meru kojom se zabranjuje sletanje aviona Montenegro erlajnsa na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”, saznaje nezvanično Blic.

Prethodno je Vlada Crne Gore donela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za čak devet država među kojima nema Srbije.

Crna Gora OTVARA GRANICE za neke zemlje, Srbija NE ISPUNJAVA kriterijum


U obrazloženju ove odluke, u koju je beogradski list imao uvid, stoji da kako je navedena mera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

“Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju. Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avioprevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avioprevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoziolaca registrovanih u Republici Srbiji”, navodi se obrazloženju.

Kako se saznaje, na beogradski aerodrom upravo je sleteo jedan avion Montenegro erlajnsa sa 115 crnogorskih studenata. Kako odluka Direktorata važi od srede, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

“Šalju crnogorske studente u Srbiju, a brane Srbima da uđu u CG”


 

Izvor: Blic

Foto: Beobuild