Može li da se ospori “Beograd na vodi”?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila je danas da će u narednom periodu iskoristiti prikupljene materijale da ospori Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat “Beograd na vodi”.

Ta inicijativa je navela da će insistirati na odgovornosti svih onih koji su do ugovora doveli i napraviće plan sanacije štete koja je do sada učinjena na području Savskog amfiteatra.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd podsetila je da je zbog nesrazmerno velikih ulaganja države Srbije u odnosu na ulaganja investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i zbog brojnih drugih štetnih aspekata ovog ugovora, Republičkom javnom tužilaštvu podnela predlog za utvrdjenje ništavosti Ugovora o zajedničkom ulaganju u projekat “Beograd na vodi”.

U saopštenju se dodaje i da uprkos najavama o investiciji od 3,5 milijarde evra, Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat “Beograd na vodi” jasno navodi da investitor nije u obavezi da uloži više od 150 miliona evra (od čega 20 miliona u formi kapitala).

“S druge strane Republika Srbija je navedena kao garant kredita koje je obavezna da uzme po nejasnim uslovima investitora u ukupnom iznosu od najmanje 280 miliona evra”, piše u saopštenju Inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot