Muslin u raljama fudbalskog (polu)sveta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Prvo je doveo Srbiju do dugo očekivanog učešća na Svetskom prventsvu, a onda je dobio otkaz. Od pre dva dana Slavoljub Muslin više nije selektor fudbalske reprezentacije Srbije. O razlozima za njegovo smenjivanje spekuliše se u javnosti. U razgovoru za “Večernje novosti” on je dao odgovore na neka od pitanja, a jedno od najintrigantnijih je da li je istina da su neki drugi pokušavali da mu sastave tim?

“Nikada u karijeri nisam dozvolio tako nešto i nikada se to neće dogoditi. Ne postoji teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvet sastavljaju tim”, objasnio je Muslin.

Objašnjava zbog čega je neke igrače odabrao, a neke ne. Kaže i da pojedini menadžeri vode hajku protiv njega

“Menadžer Milinković-Savića (Mateja Kežman, op. a.) vodi u žutoj štampi hajku protiv mene. Nalazio je za sagovornike neke bivše fudbalere da tvrde kako Sergej mora da igra. Tog menadžera možda nekako i razumem, jer želi da zaradi velike pare na Sergejevom transferu. Ja i danas tvrdim da je Milinković-Savić dobar igrač, baš kao i Ljajić, ali je kod mene prednost imao Tadić, koji je u poslednjim kvalifikacijama bio treći najproduktivniji evropski igrač. Podsećam da je Ljajić do sada odigrao 23 meča za Srbiju, dao je ukupno tri gola, a u kvalifikacijama za EP je na sedam mečeva dva puta tresao mrežu. Dakle, Sergej i Ljajić su imali jaku konkurenciju. Zbog svega ovoga ne razumem hajku i blaćenje, jer su igrači, moj stručni štab i Goran Bunjevčević ispunili zadatak koji je bio pred nama”, rekao je Muslin

Bivši selektor dodaje i da je svoj zadatak ispunio.

Ja sam svoj zadatak ispunio. Srbija ide na Mundijal kao prva u grupi. Podsećam da su mnogi za našu ekipu govorili da su u njoj gubitnici, iako su neki od igrača u prošlim kvalifikacijama za EP u Francuskoj bili nešto mlađi i igrali u mnogo boljim klubovima. Zatim, konstantno se pominje da smo igrali u slaboj grupi. Podsećam da sam Srbiju preuzeo u maju prošle godine, kada je ona bila 56. na FIFA rang-listi. Baš u tom periodu su Austrija, Vels i Republika Irska bili učesnici EP, Vels i polufinalista. Vels je tada bio 12, Irska 23, a Austrija 31. na toj listi. Mi smo u grupi sa ovim selekcijama bili prvi, imali šest pobeda, tri remija i samo jedan poraz.

Fudbalski savez Srbije (FSS) i dosadašnji selektor reprezentacije Slavoljub Muslin sporazumno su raskinuli ugovor, saopštila je ta organizacija posle sednice Odbora za hitna pitanja.

FSS se posle sednice u Staroj Pazovi, kojoj je predsedavao prvi čovek Saveza Slaviša Kokeza, zahvalio Muslinu na „dobroj saradnji i ostvarenom rezultatu“.

Pomoćnik Muslina i nekadašnji reprezentativac Mladen Krstajić određen je za vršioca dužnosti selektora „A“ reprezentacije. On će predvoditi reprezentaciju u naredna dva prijateljska meča, protiv Kine i Južne Koreje.

Muslin je na čelu reprezentacije bio od početka kvalifikacija za Mundijal 2018. u Rusiji na koji je Srbija direktno izborila plasman.

Mediji su danima spekulisali o Muslinovom odlasku, kao i o mogućim naslednicima. Činjenica da mnogi nisu bili zadovoljni njegovim „preodbrambenim“ stilom igre, kao i nedorečenim objašnjenjem zašto nije pozivao, po mnogima, trenutno najboljeg srpskog fudbalera Sergeja Milinkovića-Savića, a čiju vrednost je njegov klub Lacioprocenio na fantastičnih 100 miliona evra.

 

Izvor: Večernje novosti

Foto: Screenshot