Muzika, može ona stvar „Severnomakedonsko devojče“?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Srbija je pobedila Kostariku na prvoj utakmici Svetskog prvenstva u fudbalu (1:0). Makedonija postaje Republika Severna Makedonija. Ne, to nisu izmišljene vesti njuzovaca, to se stvarno dogodilo ovog vikenda.

Inače, vikend za nama upamtićemo i po promenljivim vremenskim prilikama. Red Sunca, pa red potopa, poput promene raspoloženja žene u PMS-u.

Što se fudbala tiče, poznato je da ga srpski muškarci prate i navijaju sa velikom strašću. Narednih mesec dana toliko će biti fokusirani na loptu da neće ni primetiti ako žene naprave „prevrat“ – preuzmu rukovodeće funkcije u firmama i povećaju sebi plate. Da, ima i onih žena koje prate fudbal. One su ipak u manjini i čini se da bi u pauzama između utakmica mogle da pomognu uvlačeći muškarce u priču o najneverovatnijim potezima i golovima na prvensvu. Ovo dodatno odvlačenje pažnje moglo bi da bude ključna podrška ostatku ženske populacije za realizaciju akcije „prevrat“. A kada Svetsko prvenstvo bude gotovo, muškarci bi mogli da ostanu potpuno zbunjeni popunjenim vodećim foteljama i ženskom finansijskom dominacijom.

Konačno, posle dve i po decenije, Makedonija i Grčka su potpisale sporazum kojim bi novo ime Makedonije, uz promenu Ustava i referendum, trebalo da postane Republika Severna Makedonija. Na društvenim mrežama već se postavilo pitanje hoćemo li u kafanama pesme naručivati uz: muzika, može li ona stvar  „Severnomakedonsko devojče“?

U međuvremenu, stigao je još jedan ponedeljak. Ipak se okreće, i to ne samo fudbalska lopta. Srećan ponedeljak, svima koji slave!

 

Izvor: BIZLife

Foto: Beta

Piše: Bojana Milovanović