“Najbolje prognoze bile pesimistične, Srbija PRVA I DRUGA u Evropi”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas dobio fleš procenu rasta BDP-a za drugi kvartal za najveći deo evropskih zemalja prema kojoj je Srbija druga u Evropi, a na polugodištu je, kako kaže, prva.

„Srbija je trenutno druga u Evropi. Za prvi i drugi kvartal, polugođe, i dalje smo prvi u Evropi. Ispred nas je samo Litvanija u ovom trenutku, svi ostali su daleko iza. Naša izmenjena procena na bolje sa -14,4 na 9,9 se ispostavila kao pesimistična, tako da će biti -6,3 do -6,5 u drugom kvartalu, a u prvom polugodištu ukupno očekujemo da će biti -0,9 do -0,1 što je svakako najbolji rezultat u Evropi“, rekao je predsednik.

Vučić je rekao i da smo u mesecu julu imali odličnu prihodnu stranu, višu od naših najboljih projekcija.

Juče je bio poslednji dan za sve naše prihode, pa smo to sa strepnjom i zebnjom čekali. Imali smo odličnu prihodnu stanu, neočekivanu, višu od naših najboljih projekcija. Tako da smo „Veoma smo zadovoljni stanjem u budžetu za jul mesec. Bilo je mnogo teže u aprilu, maju kada smo imali najteže mere zbog koronavirusa“, rekao je Vučić na postavljanju kamena temeljca za kovid bolnicu u Batajnici.

“Očekujem do kraja godine ubedljivo najbolji rast u Evropi – oko NULE”


Izvor: BIZLife

Foto: Beta

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.