Najbolji igrač Mundijala mora na sud

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

Kapiten hrvatske fudbalske reprezentacije Luka Modrić moraće na optuženičku klupu zbog lažnog svedočenja u procesu bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću u vezi izvlačenja novca iz tog kluba, objavili su hrvatski mediji.

Vrhovni sud Hrvatske prihvatio je zahtev odbrane Modrića da se postupak protiv njega iz Osijeka prebaci u Zagreb.

Suđenje Modriću zbog davanja lažnog iskaza u postupku protiv Mamića trebalo je da počne u Osijeku, a tužilaštvo tvrdi da je lagao u delu izjave koji se odnosi na podelu njegovog transfera iz Dinama u Totenhem, odnosno kada je, navodno, dogovorena podela 50:50 između njega i Dinama.

Modrić je prvo, tokom istrage, tvrdio da je ta podela dogovorena nakon što je prešao u Totenhem, a onda je na svedočenju na glavnoj sudskoj raspravi pokušao da objasni da se ne seća detalja.

Mamić je na osnovu njegovog prvog iskaza nepravosnažno osuđen, a Modrić je početkom marta zaradio optužnicu za davanje lažnog iskaza, navodi Slobodna Dalmacija, pozivajući se na portal Telegram.

Mamić je pobegao u Bosnu i Hercegovinu, gde je dobio utočište na osnovu činjenice da uz hrvatsko ima i bosanskoheregovačko državljanstvo.

Luka Modrić je, inače, proglašen za najboljeg igrača upravo završenog Svetskog prvenstva u Rusiji na kojem je njegova reprezentacija osvojila drugo mesto.

Izvor: Agencije

Foto: Youtube