Najskuplja jelka ostaje, ali gratis?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pistaljka

Beograd će za novogodišnje praznike, ipak, krasiti jedna od najskupljih novogodišnjih jelki na svetu, ali besplatno, piše Blic.

Najveća novogodišnja jelka koja je ikada krasila gradske ulice i trgove, visine 18 metara, postavljena je pre nekoliko dana na ulazu u Knez Mihailovu ulicu, a izazvala je burne rekacije, kako svojim izgledom, tako i cenom.

Ona je, prema podacima iz tenderske dokumentacije, koštala 9,97 miliona dinara ili više od 80.000 evra. U cenu je pored same jelke uračunata i njena dekoracija.

Ova cifra je “šokirala” i samog gradonačelnika Sinišu Malog koji je najavio raskid ugovora.

“Iznenađen sam cifrom, odmah sam javio da ugovor bude raskinut istog trenutka. To je isuviše velika cena za jednu jelku. Ako je u pitanju greška, ispravićemo je. Ako je bilo nezakonitih radnji, neko će odgovarati”, , rekao je iznenađeni gradonačelnik.

Iako će ugovor biti raskinut, jelka visoka 18 metara će ipak ostati na Trgu republike. Kako nezvanično saznaje Blic, firma Kip lajt koja je pobedila na tenderu odlučila je da to bude njena donacija Gradu Beogradu i svim Beograđanima.

Izvor: Blic

Foto: Pistaljka

Komentari 4

 1. gazda milutin

  Da se nije digla buka,bilo bi pojeo magarac vuka
  Ovako donacija od par hiljada evra i nije neki trosak za firmu

 2. mali

  Ja se zahvaljujem firmi Kip lajt na ovom velikodušnom gestu, ali se nadam da će ipak biti neko uhapšen zbog ovoga (mada sumnjam pošto imaju fantomke)

 3. Pingback: Jelka pod istragom - Bizlife.rs

 4. Dr Miggyy

  SKUPLJE DALEKO SE ČUJE!
  Svaka čast”doktoru” Malom ugradio u Beogradu najskuplju jelku na svetu po ceni od 83.000 evra (bez poreza 63.000 evra). Gladnim beograđanima mnogo znači da li je cena sa ili bez poreza, porez dođe nakon oduševljenja turista i građana. Ove godine, zbog skupe jelke, ima da napune Beograd stranci i oni će ostave nama 83 miliona evrića najmanje. Penzioneri obavezno da pogledate jelku, da vidite gde vam ide oteta penzija. Opravdanje je da prošlogodišnja jelka, kako rekao Mali, bila skuplja od ove, al zato ovu će izlagati deset godina za redom i isplatiće se. Koja ekonomična mudrost, a plagijat, kojeg podržava i ΛV.