„Napredak na Doing Business listi velika stvar za Srbiju“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Juče je Svetska banka objavila novu Doing Business listu prema kojoj je Srbija među zemljama koje su ostvarile najveći napredak. Srbija je na ovoj listi napredovala za sedam mesta i sada je 47. na svetu. Iako je Srbija prošle godine bila 59., realan rast je sedam mesta zbog metodoloških promena sprovedenih u međuvremenu prema kojim bi Srbija bila na 54. mestu.

Premijer Aleksandar Vučić ocenio je za Pink da je ovo „velika stvar za našu zemlju i priznanje za Vladu Srbije“.

„Nismo još zadovoljni, još mnogo toga treba da uradimo da bismo ušli u prvih 30 zemalja sveta“, naveo je Vučić i dodao da „priznanje laska“, ali da je još „mnogo teškog rada i truda je pred nama“.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je za RTS da je ovaj napredak „ još jedna potvrda reformi koje ova država i ova vlada čini“.

Prema njenim rečima, Srbija je napredovala na najnovijoj Duing biznis listi Svetske banke jer je zaživelo elektronsko izdavanje građevinskih dozvola, elektronsko plaćanje poreza, ali da se na tome neće stati, da će se raditi na zaštiti manjinskih akcionara, smanjenju čekanja na priključak za električnu energiju.

Ranije je Tomas Lubek (Thomas Lubeck) regionalni menadžer Međunarodne finansijske korporacije (IFC) za Zapadni Balkan, čestitao Srbiji i srpskoj vladi za sve napore u ovoj oblasti, „što je zaista vredno ponosa“.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta