Naprednjaci su već „isprobali“ beogradski metro

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kandidati za odbornike na listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ vozili su se autobusom trasom prve linije metroa, koji će početi da se gradi 2020.

Reč je o trasi od Mirijeva do Makiškog polja.

Kandidat za odbornika te liste Siniša Mali predstavio je plan metroa i ponovio da će se dve buduće linije ukrštati sa četiri linije BG voza, što će ubrzati saobraćaj, povezati udaljene krajeve grada i otvoriti velike investicione potencijale u svim delovima grada.

Prema planu, koji je Mali predstavio, linija 1 polaziće od Makiša, zatim će stanica biti na uglu Vodovodske i Trgovačke, zatim u Požeškoj ulici, pa kod Ade Ciganlije. Sledeće stajalište biće kod Sajma, gde će se metro ukrštati sa BG vozom, a zatim kod Ekonomskog fakulteta, gde će se ukrštati dve linje metroa.

Metro će zatim nastaviti preko Trga Republike, Bulevarom despota Stefana, do Ade Huje i Mirijeva.

Mali je rekao i da je pre četiri godine SNS obećala da će Beograd postati grad kranova i dizalica, te da se danas gradi „na svakom ćošku“.

„Ispunili smo i obećanje ćemo pokrenuti ‘Beograd na vodi’ i od najružnijeg i najzapuštenijeg dela postao najveće gradilište i slika lepšeg i boljeg Beograda. Kao što ispunili to, ispunićemo i ispunjavamo obećanje da Beograd konačno posle više decenija dobije metro“, poručio je Mali.

Pored Malog, trasom metroa provozali su se i prvi na listi dr Zoran Radojičić, kao i kandidati za odbornike Goran Grbović, Milan Gurović, Žika Nikolić…

Mali je ponovio da će gradnja metroa početi 2020. godine, da će prva linija biti završena 2022. i da su sredstva za to obezbeđena. Krenućemo u izgradnju 2020. godine.

Kako je rekao, nakon toga uslediće izgradnja druge linije, koja će ići od Mirijeva do Zemuna.

„Beograđani će imati priliku da se poput ljudi u svetskim metropolama voze metroom, koji će biti integrisan u sistem BG voza – dve linije metroa i četiri linije BG voza“, rekao je Mali.

On je istakao i da će metro na taj način povezati ceo grad i otvoriti mogućnost za razvoj onih delova grada koji do sada nisu bili razvijeni.

Izvor: Nedeljnik, agencije

Foto: Pixabay