Narodni muzej, posle 14 godina, narednog leta očekuje posetioce

PinterestFacebookTwitterShare

Narodni muzej u Beogradu zbunjuje turiste time što ne radi već 14 godina. Ova ustanova, u kojoj se čuvaju mnogi umetnički i istorijski rariteti, narednog leta trebalo bi da ponovo dočeka posetioce.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević zadovoljan je kako teku radovi i najavljuje da će Narodni muzej biti otvoren za posetioce u junu 2018. godine.

“Radovi na Narodnom muzeju teku jako dobro i biće otvoren za posetioce u junu sledeće godine”, kazao je Vukosavljević na konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture i informisanja.

Ponovio je da će rekonstruisani Muzej savremene umetnosti, na beogradskom Ušću, biti otvoren za posetioce 20. oktobra ove godine, na Dan oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

“Taj muzej je otvoren 1965. godine, ali biće ponovo otvoren u rekonstruisanom, obnovljenom i izvanrednom izdanju”, kazao je ministar kulture.

On je izrazio uverenje da će do kraja godine biti otvoren Kuluturno-informativni centar Srbije “Ivo Andrić” u Pekingu.

“To će biti najveći iskorak u medjunarodnoj saradnji u poslednjih 40 godina kada je reč o formalno institicionalnoj saradnji”, kazao je Vukosavljević.

Izvor: Beta, BIZLife