Narodno pozorište dobilo novi Upravni odbor

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Vlada Srbije imenovala je za predsednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta pozorišnu producentkinju, upravnicu Zadužbine “Ilije M. Kolarca” Jasnu Dimitrijević, kao i ostale članove tog odbora.

Za članove Upravnog odbora imenovani su redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti i operski pevač Nikola Mijailović, primabalerina Ašhen Ataljanc, osnivačica istoimene Plesne škole, docent Pravnog fakulteta u Beogradu Filip Bojić, distributer za kinematografiju i menadžer u kulturi sa iskustvom u marketingu i komunikacijama u kulturi, osnivač “Fame solutions” Marko Čkonjević, solista Baleta beogradskog Narodnog pozorišta Dejan Kolarov i diplomirana pravnica Jasna Nuhović.

“Imenovanjem članova Upravnog odbora, nastavljeno je konstituisanje uprave Narodnog pozorišta, koje treba da modernizuje naš nacionalni teatar, uvede bogatiju i raznovrsniju produkciju, ostvari snažniju međunarodnu saradnju i koprodukciju i razvije obrazovne programe.”

Uz modernizaciju rada, neophodno je unapređenje uslova rada, što uključuje obnovu dela infrastrukture i bolju organizaciju rada, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Izvor: Beta

Foto: BIZLife