X
  • English
X

bizlife-magain-online

Poslovne vesti, Vesti dana

Nastavak suđenja Miškoviću 24. januara

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Glavni pretres u krivičnom postupku protiv Miroslava Miškovića i ostalih biće nastavljen 24. i 25. januara sledeće godine, saopštio je Viši sud u Beogradu.

U saopštenju se podseća da je glavni pretres počeo iznova, nakon što je presuda Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu u osuđujućem delu ukinuta i vraćena prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Krivični postupak se vodi protiv optuženog Đurašković Mila, zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja, optuženih Jeftić Dejana, Ristić Riste, Jelić Bora, Jovanović Branislava, Kostić Ljiljane, Filipović Srđana, zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica i optuženih Mišković Marka, Petrović Živojina, Bardić Jadranke i Miroslava Miškovića, zbog krivičnog dela poreska utaja.

Nakon izlaganja optužbe zamenika Tužioca za organizovani kriminal i izjašnjavanja optuženih, održana su uvodna izlaganja zamenika Tužilaštva za organizovani kriminal, branilaca, okrivljenih i predstavnika tri pravna lica, koji su izneli činjenice koje će biti predmet dokazivanja, dokaze koji će se izvesti i pravna pitanja o kojima će se u dokaznom postupku raspravljati.

Povezane vesti


Predsednik veća je potom objavio početak dokaznog postupka, koji će se nastaviti na narednom glavnom pretresu, izvođenjem dokaza saslušanjem optuženih, a potom i dokaza o činjenicama koje su predmet dokazivanja, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Novosti, Tanjug

Foto: Beta