“Nećemo prezati od restriktivnih mera, ZABRANA KRETANJA najefikasnija”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na vanrednom obraćanju u Vladi Srbije povodom epidemiološke situacije u zemlji rekla da obaveza nošenja maski nažalost nije dala značajne rezultate.

„Mi smo od 30. juna doneli obavezu nošenja maski u zatvorenim prostorima, nažalost, ne vidimo značajno poboljšanje u brojevima što se tiče te mere i sa još većom pažnjom pratićemo epidemiološku situaciju“, rekla je Brnabić.

Istakla je i da neće prezati od restriktivnih mera i da je istog mišljenja, kao i predsednik Srbije, da bi najefikasnija mera bila uvođenje vanrednog stanja i zabrana kretanja makar vikendima.

„Ja preklinjem sve naše građane da se strogo pridržavamo svih mera koje je objavio ne samo Krizni štab nego i SZO. Nećemo prezati od bilo kakvih restriktivnih mera. Moje mišljenje je da bi najefikasnija mera bila uvođenje vanrednog stanja i zabrana kretanja makar vikendima, ali se trudimo da ovaj put imamo drugačiji pristup zato što je ovo borba koja će trajati dugo. Preklinjem sve građane da u ovome budemo zajedno, ovo nije politička borba, već borba svih nas pojedinačno“, kazala je premijerka.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

NAJGORI DAN za Srbiju: Čak 18 osoba preminulo, 130 na respiratorima


Izvor: BIZLife

Foto: Beta