Nedeljnik: Drašković ponudio Todoriću da preuzme Agrokor u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Kako ekskluzivno saznaje Nedeljnik, Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna Svislajon Takovo, ponudio je vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i srpskoj vladi (kao zainteresovanoj strani) da preuzme upravljanje Agrokorovim biznisom u Srbiji.

Drašković za list kaže da je Svislajon spreman da preuzme upravljanje na ograničeni period od četiri godine celokupnim Agrokorovim biznisom u Srbiji, a prvi uslov je puna samostalnost u odlučivanju i rukovođenju.

„Do kraja godine izvršio bih kompletnu finansijsku konsolidaciju sistema Agrokora u Srbiji. Garantujem da bi svi krediti bili vraćeni u naredne dve godine,“ kaže Drašković za Nedeljnik i dodaje da je ono što traži od Todorića 35 odsto udela u vlasništvu kapitala Agrokora u Srbiji na kraju završenog procesa revitalizacije.

Agrokorov biznis u Srbiji obuhvata maloprodajni biznis Merkator i proizvodne kompanije Frikom, Dijamant, Mivela i Kikindski mlin.

Izvor: Nedeljnik

Komentari 2

  1. Deda

    Rodoljub ili Vuk … Ko je vlasnik Svislajon-a i legendarne vile sa Dnevnika devedesetih kada je sluzba pronasla Draskovicu vilu na Zenevskom jezeru !??!

  2. Ivan

    Slatko se nasmejah. Koliko samopouzdanje. Svaka cast. Jel spominje on neki plan ovde ili samo da dodje do 35% udela? Ovako neozbiljne izjave umanjuju realan problem koji postoji u okviru sistema agrokora od koga zavisi nekoliko hiljada njihovih dobavljaca.