“Nedopustivo da izvođač dovodi mašine zbog ministra”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Iz budžeta Vlade Srbije za održavanje, rekonstrukcije, rehabilitaciju puteva i mostova u Srednjobanatskom okrugu biće izdvojeno blizu 2,5 milijarde dinara tokom ove i početkom naredne godine, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović je Zrenjanin posetila zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i ministrom privrede Goranom Kneževićem, a u Gradskoj kući u Zrenjaninu održani su sastanci kojima su prisustvovali i njihovi saradnici, državni sekretari, pomoćnici i savetnici, kao i direktori javnih preduzeća iz oblasti saobraćajne infrastrukture i državnih agencija, predstavnici Srednjobanatskom okruga i Grada Zrenjanina.

Ona je novinarima kazala da je na današnjem sastanku razgovarano o putnoj infrastrukturi tog okruga, pijaćoj vodi u Novoj Crnji, a da će Zrenjanin biti jedan od tačaka investicionog ciklusa Srbije budući da će biti izgradjen autoput Beograd – Zrenjanin.

“Mislim da je to jako važno jer će to biti jedan od auto puteva koji ćemo početi da radimo ove godine, ali, ova godina biće rezervisana za projektno – tehničku dokumentaciju”, kazala je ona i navela da sledeće godine moraju početi radovi.

Prema njenim rečima, značajno je i to što Srbija praktično počinje izgradnju tri autoputa ove godine.

Govoreći o obilasku radova na izgradnji dela obilaznog puta oko Zrenjanina, na koju Zrenjaninci čekaju više od 20 godina, Zorana Mihajlović je navela da je nedopustivo da izvođač radova (Energoprojekt – Niskogradnja) dovodi mašine danas zbog dolaska ministara.

“Meni to ne treba, sledeći put ću doći nenajavljeno. Investitor su ‘Putevi Srbije’ koji su danas dobili nalog da ispitaju dinamiku izgradnje obilaznice, jer ako meni izvođač danas kaže da je sve u dinamici, kakva je to dinamika, ako se od oktobra, kada smo počeli radove, do danas, 2. aprila, kažete sve je u dinamici, a nema vas danima”, rekla je Zorana Mihajlović.

Navela je da se u tom slučaju ne može reći da radovi nisu izvođeni zbog lošeg vremena.

Ona je navela i da će ove godine biti rađena projektno – tehnička dokumentacija za četvrtu fazu oblaznice i da će naredne godine početi radovi na izgradnji te faze.

Izvor: Beta

Foto: Beta