Nešto je “trulo” u opoziciji srpskoj

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Posao opozicije trebalo bi da bude konstruktivna borba protiv vlasti. Ova naša opozicija se veoma uspešno i konstruktivno bori sama protiv sebe. To joj toliko dobro ide da vlast samo treba da sedi, posmatra šta se dešava i zadovoljno trlja ruke. Čini se da je stanje pred beogradske izbore, koji se očekuju na proleće, takvo da će se Srpska napredna stranka takmičiti sama protiv sebe i morati sama da kritikuje svoju politiku, jer je opozicija zauzeta svađama i osipanjem sopstvenih redova.

Ukratko, sve je počelo svađom dvojice Saša- Radulovića i Jankovića preko Tvitera. Tema svađe bila je to ko je želeo u čije redove i kome treba lekar. Oglasio se i Dragan Đilas konstatacijom da vlast pokušava sa zavadi opoziciju. Vuk Jeremić pozvao je na jedinstvo opozicije. Osatli opozicioni lideri nisu se oglašavali tim povodom, pravili su se mrtvi dok sve ne prođe. Kulminiralo je novim istupanjem iz Pokreta slobodnih građana i osipanjem Predsedništva Jankovićeve stranke. Neki su to objasnili preteranim mešanjem i uticajem Jankovićeve supruge Slavice, a neki ličnim razlozima. Bilo kako bilo, Janković je poručio: “PSG otvara prozor da izađe sve ono što ne valja, za ulazak nove energije”, objasnio je on. Time kao da je ptvrdio da se nešto “oseća” u njegovoj stranci.

Nakon ovih uzbudljivih dešavanja neka baka ili majka su za porodičnom trpezom ovog vikenda sigurno izgovorile: “Jedeš li ti šta? Slabašan/slabašna si mi, kao srpska opozicija”. Neki zabrinuti suprug ili supruga konstatovali su: “Udaljavaš se od mene, bežiš kao istaknuti ćlanovi od Pokreta slobodnih građana”.

Dok “udaramo recke” i brojimo koliko ljudi je napustilo Jankovića, ovog vikenda saznali smo i da se Rusi i Kinezi bore za borski basen, a na nama je samo da se ne naljuti onaj koji izgubi.

Povodom Svetskog dana borbe protiv nasilja nad ženama, saopšteno nam je da je u Srbiji od početka godine 26 žena ubijeno u porodičnom nasilju. Znam,  dovoljno je teško što je ponedeljak, ali, ipak, razmislite  i o tome.

Srećan ponedeljak, svima koji slave!

Izvor: BIZLife

Foto: YouTube screenshot

Piše: Bojana Milovanović

Komentari 1

 1. jasna

  Ne valja vlast, ne valja opozicija, ne valja narod…ovde je toliko kritike protiv svih
  a i protiv nas samih…da se zapitam a šta i ko valja?
  S obzirom da je dolazilo do smene vlasti od 2000-te nekoliko puta, a i dalje
  ne valja, pitam se ko li je takvu vlast a i opoziciju izabrao i zašto?
  Ili da počnemo svi da se bavimo politikom, da li u vlasti da li u opoziciji
  pa da na “licu mesta” vidimo šta možemo da učinimo. Ovako su kritike
  i vlasti i opozicije postale dosadne.