Niska izlaznost donela ubedljivu pobedu Milu Đukanoviću

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube screenshot

Vladajuća crnogorska Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića ostvarila je ubedljivu pobedu u većini od 10 opština u kojima su juče održani lokalni izbori, pokazuju projekcije preliminarnih rezultata koje je saopštio Centar za monitoring (CEMI).

Na izborima na kojima je odziv birača bio nizak, DPS je pobedila u glavnom gradu Podgorici, povratila vlast u Kolašinu, a ubedljivu pobedu ostvarila je u Bijelom Polju, Pljevljima, Šavniku, Žabljaku i Danilovgradu.

DPS je u Baru dobila većinu, dok u Rožajama i Plavu, gradovima sa većinskim bošnjačkim stanovništvom, većinu imaju Bošnjačka stranka (BS), odnosno Socijaldemokratija (SD), koalicioni partneri DPS na državnom nivou.

Stranka koju vodi novoizabrani crnogorski predsednik Milo Đukanović proglasila je pobedu u većini gradova u kojima su danas održani izbori, a predstavnik DPS Miloš Nikolić kazao je novinarima da je reč o “najboljem izbornom rezultatu” te partije u poslednjih nekoliko godina.

Politički analitičar Miloš Bešić ocenio je da je DPS pobednik izbora, a da je “niska izlaznost” pogodila sve opozicione partije u Crnoj Gori.

Od opozicionih partija, najbolji rezultat u većini opština ostvarila je koalicija Demokrata i Građanskog pokreta “URA”, dok je podbacio savez Socijaldemokratske partije (SDP) Ranka Krivokapića i Demosa Miodraga Lekića.

Tokom izbornog dana zabeležen je incident u Podgorici između aktivista DPS i koalicije Demokrat-URA, čime se bavi crnogorsko tužilaštvo.

Izvor: Beta

Foto: Youtube screenshot