Niški prevoznik odgovara građanima: Nisu SKUPE karte, već su MALE plate

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FI

Predstavnici niških opština sastali su se u sa rukovodstvom Niš ekspresa zbog žalbi građana na visoke cene karata ovog autoprevoznika.

Kako pišu Južne vesti, sa jedne strane stola sedeli su predstavnici Niš ekspresa koji traže subvencije iz budžeta, sa druge predstavnici opština Nišavskog upravnog okruga.

Dok predstavnici opština Nišavskog okruga kažu da su cene mesečnih karata Niš ekspresa preskupe, postoji i problem u tome što je ovaj niški prevoznik zbog malog broja putnika ukinuo pojedine linije. Rukovodstvo ovog prevoznika kao jedino rešenje da svi budu zadovoljni vidi u subvencionisanju.

Načelnik Opštinske uprave Aleksinac Dejan Milošević rekao je da su počeli pregovore sa Niš ekspresom oko javno-privatnog partnerstva, kao i da su ti razgovori tek na početku. Ocenjuje da je Niš ekspres monopolista.

“Mi imamo 72 sela. Ja bih baš voleo da mi kaže za nekog prevoznika koji bi mogao da ima toliko autobusa i toliko vozača i sve ostalo. Naravno da imaju monopolski položaj, to svi vidimo, al’ hajde”, rekao je Milošević.

Stav rukovodstva Niš ekspresa je da su cene mesečnih karata adekvatne, ali da su plate na jugu Srbije preniske. Zbog toga kao jedino rešenje vide opciju da opštine plaćaju subvencije ovom preduzeću, da bi mogli da snize cene, objasnio je zamenik generalnog direktora Novica Tasić.

Generalni direktor i od nedavno vlasnik Niš ekspresa Zoran Jovanović kaže da će od 31. januara 2020. godine cene za radničke karte biti snižene za onoliko za koliko su povećane 1. septembra ove godine.

“Naš čin dobre volje je da pokušamo da uredimo i smanjimo cene mesečnih karata. Za đake smo već spustili cene. Od 31. januara biće spuštene i radničke karte”, objasnio je.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski rekla je da, ako lokalne samouprave ne budu imale dovoljno sredstava za subvencije, obratiće se za pomoć nadležnim ministarstvima.

Izvor: N1, Južne vesti

Foto: FI