Nišlije aplauzom i uz “Marš na Drinu” ispratile hirurga Miodraga Lazića (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot/Fb

U čast hirurga Miodraga Lazića, koji je preminuo u utorak od posledica koronavirusa, u 20 sati širom Niša čuo se, kako pišu Južne vesti, nikad duži aplauz i zvuk pesme koju je ovaj lekar poželeo da ga isprati – “Marš na Drinu”.

Aplauzom u 20 sati Nišlije već više od mesec dana svake večeri odaju poštovanje zdravstvenim radnicima koji su prvi u “borbenoj liniji” protiv pandemije virusa korona, a ove večeri aplauz je bio poseban jer je bio u počast jednog lekara – načelnika Urgentnog centra niškog Kliničkog centra i čuvenog ratnog hirurga, piše portal Južne vesti.

Nakon aplauza čuli su se taktovi čuvene srpske koračnice, a melodija je bila praćena zvucima kiše. “Zbogom doktore Lazo”, “Nek ti je večna slava”, “Veliki hirurg i veliki čovek dr Lazić, specijalista urgentne medicine, otišao je u legendu” – samo su neke od poruka Nišlija na društvenim mrežama.


Lazić je u oproštajnom pismu, koje je objavljeno na sajtu KC Niš, napisao da nije želeo da ode tiho, kao i da mu je poslednja želja da bude ispraćen uz pesmu “Marš na Drinu”.

Tu želju ispunile su mu brojne Nišlije, a taktovi ovog tradicionalnog srpskog marša odzvanjali su i u hali “Čair” u kojoj su smešteni pacijenti oboleli od korona virusa.


Miodrag Lazić je bio ratni hirurg dobrovoljac i vodio Srpsku ratnu bolnicu u Sarajevu, zbog čega je primio nekoliko odlikovanja.

Od koronavirusa preminuo čuveni hirurg Miodrag Lazić; “Stajao sam na prvoj liniji”


Izvor: Južne vesti

Foto: screenshot/Fb