NOVA FUNKCIJA: Maja brine o nuklearnoj sigurnosti

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković imenovana je 29.maja, na sednici Vlade kojom je poslednji put predsedavao Aleksandar Vučić, za predsednika Upravnog odbora Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije.

Maja Gojković, koja je po zanimanju advokat, biće na čelu Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije.

Njen prethodnik je na toj poziciji primao mesečnu nadoknadu u iznosu od oko 65.000 dinara. Agencija se bavi sprovođenjem mera za bezbednosti pri obavljanju radijacionih delatnosti i nuklearnih aktivnosti.

Na novu funkciju, Gojković je imenovana na sednici na kojoj je Vlada postavila i Bratislava Gašića na čelo Bezbednosno informativne agencije. To su neke od poslednjih kadrovskih odluka Vlade koju je predvodio sadašnji predsednik Aleksandar Vučić.

Profesor Valdimir Goati kaže za Insajder.net da su ovakva rešenja paradigma partijske države u kojoj živimo.

“Nisam siguran da Gojković kao advokat dobro poznaje oblast jonizujućih zračenja i nuklearne sgurnosti pa verujem da je ovo bio kavaljerski gest da se partijskom saborcu da još jedna funkcija. Zbog toga se u Srbiji, kada se govori o državi, govori o partijskoj državi”, navodi Goati, podsećajući da je Maja Gojković uspela da se do sada prošeta kroz niz različitih političkih partija, a simim tim i veliki broj funkcija.

Prema zakonu, obavljanje više funkcija istovremeno dopušteno je samo uz prethodno odobrenje Agencije za borbu protiv korupcije.

Izvor: N1

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Sinisa

    Ja se stavrno divim ovako sposobnim kadrovima. Malo mi je nejasno kako pored tako sposobnih ljudi u politici nikako da krenemo napred, ali to je verovatno zato što nisam u njihovom rangu.Hvala bogu da imamo ljude koji se u sve razumeju.