Nove državne mere i sredstva za popravljanje nataliteta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović pozvala je rukovodstva gradova i opština u Srbiji da se do 7. marta prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2019. godinu.

Ona je za Radio-televiziju Srbije rekla da lokalne samouprave u skladu sa svojom situacijom u domenu populacione politike treba da uvide prioritete, kao i da mogu zatražiti određene instrukcije kako bi njihova aplikacija bila konkurentnija.

Prema njenim rečima, ove godine aplikacije treba da, između ostalog, budu fokusirane na usklađivanju rada i roditeljstva, sredstva za mlade roditelje, obezbeđivanje domovima zdravlja opreme za rad na terenu kako bi ginekolozi mogli da odu do mame i bebe.

“Dakle, princip ka mami i ka bebi”, kazala je Đukić Dejanović.

Uslov za učešće na konkursu je da lokalne samouprave u svojim budžetima imaju predviđena sredstva za sprovođenje predloženih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva.

Izvor: RTS/Beta

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Biljana Jovanović

    G-đo Đukić Dejanović, jedna pravno pokrivena i ekonomski kako tako stabilna država ne treba da traži rupu u saksiji da bi uradila nešto po pitanjuu koje Vas muči. Stalni i stabilan posao, DEFINISANO RADNO VREME, ukudanje PDV na dečije stvari , smanjenje nameta tokom školovanja………itd itd .
    Natalitet na obostrano zadovoljstvo bi bio u porastu.
    Ipak niste svesni gde živite i kako se živi. Uđite malo među običan svet.