Novi rijaliti „Rekonstrukcija“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Vikend bi trebalo da posluži za vašu ličnu rekonstrukciju. To su dani koje valja iskoristiti, za mentalno, fizičko obnavljanje, ili rekonstrukciju (čitaj ribanje i veliko spremanje) životnog prostora. Vikendom pokušavamo i da rekonstruišemo živce, ali to se neretko završava njihovim pucanjem, jer nismo postigli sve što smo naumili, nismo se dovoljno ni odmorili, a ponedeljak je već tu.

Ipak, kada se u Srbiji pomene reč rekonstrukcija ona se obično vezuje i prosto se lepi uz reč Vlada, jer mnogo smo ih već iskusili, a i nove nam se najavljuju. Vikend je obično doba kada se priče o rekonstrukciji Vlade u medijima zahuhtaju, čisto da javnosti i dežurnim novinarima ne bude dosadno. Rekonstrukcija kao mantra koja se toliko puta ponavlja da u nju prosto morate da poverujete. Često nas ubeđuju da rekonstrukcija ministarskih pozicija nije tema, da postoje važniji prioriteti, ali ipak o njoj govore, valjda da dejstvo mantre ne prestane.

Tako je i ministarka Zorana Mihajlović ovog vikenda objasnila ko su vrhovni srpski rekonstruktori: Postoji predsednik ove države i najveće političke partije i ako dođe trenutak da se o tome priča pretpostavljam da ćemo o tome razgovarati u stranci“. Sve ovo neodoljivo podseća na rijaliti šou, u kojem nacija čeka da vidi koji ministar će biti izbačen iz „Zadruge“, pardon Vlade.

U centru pažnje ovog vikenda bila je i Evrovizija – takmičenje koje sve više poprima politički, a ne muzički značaj. Po tome ko je kome dodelio koliko glasova ogledaju se globalni i susedski trebdovi i „ljubav“ među državama. Da li zbog muzike ili diplomatije, tek izraelska predstavnica Neta pobednica je ovogodišnjeg takmičenja. „Prst u oko“ mnogima je zabola i jasna aluzija i poruka pobednice u govoru nakon proglašenja – dogodine u Jerusalimu. Srbija je osvojila 19 mesto, a najviše glasova dobili smo od Crne Gore i Azerbejdžana (pa neka tumači kako ko hoće). A vi, hrabro i rekonstruisano u novu radnu nedelju.

Srećan ponedeljak, svima koji slave!

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: Bojana Milovanović