Novinari su izglasali: Evo ko su najkomunikativniji funkcioneri i javne ličnosti u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Najkomunikativniji državni i politički funkcioneri i javne ličnosti u Srbiji u 2017. godini bili su Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić, Ivica Dačić, Branko Ružić, Nada Macura, Muamer Zukorlić, Sanda Rašković Ivić, Brankica Janković i Novak Đoković, rezultati su tradicionalnog istraživanja “Novinar–Vaš prijatelj”.

Istraživanje je 17.  put sprovela agencija za odnose sa javnošću “Pragma”.

Među javnim ličnostima koje su tokom 2017. godine, prema mišljenju novinara najrelevantnijih srpskih medija, vidljivo promenile svoj imidž u odnosu na prethodni period, nezavisno od toga da li “na bolje” ili “na gore”, izdvojili su se premijerka Ana Brnabić, Bogoljub Karić i Miloš Vazura.

Među državnim i političkim institucijama najbolje odnose s medijima imali su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka, Kancelarija poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Privredna komora Srbije i Narodna banka Srbije, dok se medju političkim strankama izdvojila Demokratska stranka.

U kategoriji gradskih institucija i preduzeća najbolje su komunicirali sa novinarima Beogradski sajam i “Zelenilo – Beograd”, a od profitnih (privrednih) organizacija Banka Inteza i MK Mountain Resort.

Među neprofitnim organizacijama novinari su izdvojili Jukom, a od sportskih Fudbalski savez Srbije i Fudbalski klub “Partizan”.

Organizovani događaji koji su, prema oceni novinara, obeležili prošlu godinu u Srbiji su: predsednički izbori, koncert Nika Kejva u beogradskoj “Areni” i fudbalska utakmica Crvena zvezda – Keln.

U anketi “Pragme” učestvovalo je 300 novinara.

 

Izvor: Beta

Foto: Pixabay