Novinarka RTS načelnica Nišavskog okruga

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Vlada Srbije imenovala je Draganu Sotirovski, dosadašnju šeficu dopisništva Radio-televizije Srbije u Nišu, za načelnicu Nišavskog okruga, prenose mediji.

Dosadašnji načelnik Nišavskog okruga Aleksandar Cvetković smenjen je sa ove funkcije, a Vlada je, kako je on rekao, na to mesto imenovala novinarku Draganu Sotirovski. On je ovu informaciju preneo novinarima u Skupštini Grada, a mesto načelnika napušta posle osam godina.

Potvrde iz Vlade Srbije o imenovanju Sotirovske, zasada nema, pišu Južne vesti.

Sam Cvetković je rekao da konkurs za izbor novog načelnika nije ni bio raspisan, a nepoznato je i da li novinarka javnog servisa ispunjava uslove za to radno mesto.

Bivši načelnik je rekao da je on bio izabran na konkursu i da je svojevremno polagao ispite koji su trajali i po nekoliko dana.

Sotirovska, koja je inače dugogodišnji i više puta nagrađivani novinar, rekla je da je ovu funkciju prihvatila, “jer želi da pomogne jugu Srbije”.

Na zvaničnom sajtu Vlade, zasada nema potvrde ove informacije, a nezvanično Cvetković bi nakon smene, trebalo da postane ataše u Ambasadi Srbije u Makedoniji.

Ovo nije prvi slučaj da novinari dobijaju važne funkcije u Nišu. Nedavno je dopisnik Pinka Zoran Radenković, imenovan za pomoćnika gradonačelnika Niša.

Danas: “Uhlebljenje” novinara provladinih medija

Prema pisanju portala Danas, novinari i urednici provladinih medija, posebno onih lokalnih, i ranije su pronalazili “uhlebljenje” na funkcijama ili radnim mestima u različitim institucijama.

Lora Nikolić, glavna urednica Niške televizije, u vreme dok je njen osnivač bio Grad, sada je, prema dostupnim podacima, savetnica za medije u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Više nekadašnjih urednika i novinara lokalnih medija danas radi i u gradskoj upravi, te javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač republika ili grad.

Izvor: Blic, Danas

Foto: screenshot

Komentari 1

  1. Dr Milanče Mitovski

    Поштованој госпођи Драгани Сотировски честитам постављење на функцији началница Нишавског округа и желим јој пуно успеха, а не сумњам, јер је била изврсна новинарка и особа.