O2 televizija se „RESTARTUJE“, novi vlasnici vraćaju naziv TV B92

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Televizija O2 od 1. marta ponovo će se zvati B92, odluka je novog vlasnika.

Nekadašnja televizija B92, promenila je vizuelni identitet i postala O2 11. septembra 2017. godine, kada je bila u vlasništvu Antena grupe.


Antena grupa je pre nešto više od godinu dana prodala svoj medijski biznis u Srbiji kompaniji Kopernikus za 180 miliona evra. Jedna od kupljenih medijskih kuća bila je i TV O2.

Godinu nakon preuzimanja televizije 02, novi vlasnici su se odlučili na može se reći prilično neuobičajen potez – da vrate televiziji naziv B92, iako ta televizija ni programski ni sadržajno nema mnogo veze sa nekadašnjom televizijom.

Kakve se programske promene očekuju i da li će ih uopšte biti, još uvek nije poznato, ali sudeći po bilbordima širom prestonice, televiziju O2 očekuje RESTART!

B92 počeo je kao radio 1989. godine, sajt je startovao 1996. godine, dok je televizijski program premijerno počeo emitovanje 6. oktobra 2000. godine.

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife

Komentari 1

  1. Ilija Cvorovic

    Vucic vraca naziv B92 i u novom programu gostovace „opozicija“ Ceda, Canak, Seselj i drugi iz Vucicevog bloka. Tako ce se na zapadu, ali i medju nasim penzionerima stvoriti privid slobodnih medija. Zato sto je B92 rusio Milosevica i na zapadu je sinonim za opoziciju i prozapadne medije, a kod nas sinonim za „zute“. S jedne strane mi je i drago, dobar deo DS-a i zaposlenih u B92 se priklonio SNSu i pokazali su pravo lice. Sa druge strane oni koji se nisu priklonili su marginalizovani (kao Olja Beckovic) i ako se ne slazem sa njihovim stanovistima, barem su ostali dosledni sebi.