“Oborena” lista Ljubiše Belog Preletačevića

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Upravni sud “oborio” je listu Ljubiše Belog Preletačevića za predstojeće izbore u Beogradu, sa obrazloženjem da nisu ispunjeni uslovi da se proglasi ova izborna lista, prenose mediji.

Kako je saopšteno, Sud je usvojio žalbu koju je podneo jedan birač i poništio rešenje Gradske izborne komisije grada Beograda o proglašenju izborne liste broj 22 pod nazivom “Ljubiša Preletačević Beli – Zato što volimo BELOVGRAD”.

Navodi se da nisu bili ispunjeni uslovi za proglašenje izborne liste zbog toga što Sporazum o obrazovanju Grupe građana “Ljubiša Preletačević Beli – Zato što volimo BELOVGRAD”, koja je podnela listu, ne sadrži naziv izborne liste što “predstavlja obavezan uslov iz člana 29. stav 3. Uputstva za proglašenje izborne liste”.

“U konkretnom slučaju, Gradska izborna komisija grada Beograda je trebalo da podnosiocu izborne liste naloži da u propisanom roku sačini aneks sporazuma o obrazovanju grupe građana kojim će se odrediti naziv izborne liste i eventualno nosilac izborne liste, s tim što aneks sporazuma mora biti overen od strane javnog beležnika. Ukoliko se aneksom sporazuma odredi nosilac izborne liste, mora biti navedeno njegovo ime i prezime i uz aneks dostavljena njegova pismena saglasnost za nosioca izborne liste s tim što prema stavu Upravnog suda utvrđenom na sednici svih sudija održanoj 25.03.2016. godine, delovi ličnog imena bilo kog lica ne mogu biti uključeni u naziv izborne liste grupe građana, osim imena i prezimena lica koje je grupa građana odredila za nosioca izborne liste zaključenim sporazumom”, piše između ostalog u obrazloženju.

Kako “Blic” saznaje, problem sa listom čiji je nosilac Beli, imao je funkcioner PSG Sava Pilipović, inače član Gradske izborne komisije (GIK) ispred koalicije koju predvodi Dragan Đilas. Međutim, žalbu Upravnom sudu podneo je, kako se vidi iz dokumenta, “birač M.A.”.

U međuvremenu, u svom fazonu, oglasio se i Beli, preko društvene mreže Tviter.


Izvor: N1,Blic

Foto: BIZLife