Obradović prebačen u bolnicu. Skup podrške ispred Vlade

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Dragan Gojić

Vlasnik i glavni urednik nedeljnika “Vranjske” Vukašin Obradović, koji štrajkuje glađu zbog gašenja tog medija, prebačen je sinoć oko 22.30 hitno u bolnicu u Vranju kolima Hitne pomoći.

Kako se navodi na sajtu Vranjskih, Obradoviću je zdravstveno stanje počelo da se pogoršava u kasnim večernjim satima, a odluku da potraži medicinsku pomoć doneo je posle savetovanja sa prijateljima koji su se okupili u redakciji “Vranjskih”. Hitna pomoć već je jedanput u toku dana posetila Obradovića, ali je on odbio bio kakvu pomoć.

Sinoć je i ispred sedišta Vlade Srbije održan skup podrške, a okupljeni su na skupu raširili velike transparente “Stojim uz Vranjske” i “Stop”, a učesnici skupa držali su i nekoliko manjih na kojima je pisalo “Probudi se voljena Srbijo, dugo si spavala u medijskom mraku”, “Srbija, narod i objektivni mediji su taoci izdajica”, “Srbijom vlada medijski mrak”, “Protiv jednoumlja”.

Skupu su prisustvovali mnogi novinari i druge javne ličnosti među kojima su bili i poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, lider Levice Srbije Borko Stefanović, narodni poslanik Đorđe Vukadinović, članica Saveta za štampu Tamara Skrozza, advokat Božo Prelević, predstavnici Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd”.

Izvor: Beta

Foto: Beta, Dragan Gojić