Odustali od potrage za Nobelovcem

PinterestFacebookTwitterShare

Nekoliko dana od kada je objavljeno da je Bob Dilan dobitnik Nobelove nagrade za književnost, pesnik i poznati muzičar još nije kontaktirao sa Švedskom kraljevskom akademijom.

Dilan tek treba da stupi u kontakt sa Švedskom kraljevskom akademijom i odgovori da li će prisustvovati svečanosti, a iz Akademije su poručili da su obustavili potragu za njim.

Sekretarica Akademije Sara Danils je rekla da “trenutno ništa ne rade, zvali su ga i slali mejlove njegovim najbližim saradnicima, i primili veoma prijateljski nastrojene odgovore”, dodajući da je “zasad to dovoljno”.

Američki muzičar ne odgovara, iako je iste večeri kada je proglašen laureatom održao koncert u Las Vegasu. Nagradu nije spomenuo. Danilsova poručuje da u Akademiji veruju da će se Dilan ipak javiti.

Svakog 10. decembra dobitnici Nobelove nagrade stižu u Stokholm kako bi primili vredno priznanje i održali govor na banketu. Zasad nije poznato da li Dilan uopšte namerava da dođe.

Pesme tog sedamdesetpetogodišnjaka uticale su na generacije obožavalaca, a on je prvi tekstopisac koji je osvojio Nobelovu nagradu za književnost.

Nobel povećao slušanost Boba Dilana 500 puta


Izvor: RTS