Olivera Kovačević POTVRDILA: “Da možda ne” neće se više emitovati na RTS-u

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Glavna i ogovorna urednica Zabavnog programa RTS i autorka emisije “Da možda ne” Olivera Kovačević izjavila je za Danas da se ta emisije više neće emitovati na RTS

“Emisija ‘Da možda ne’ od ove sezone neće se emitovati. Ponuđeno mi je da biram između Zabavnog programa i emisije. Izabrala sam Zabavni, jer danas u Informativnom programu ima mnogo više prepreka od onog na šta sam navikla”, rekla je Olivera Kovačević u intervjuu za Danas.

Na glasine da prelazi na TV N1, Kovačević je rekla da nikada nije razmatrala tu opciju, niti da je bili takvih ponuda, ali da redovno gleda N1 i razume “koliko je teško raditi kada te bojkotuju predstavnici vlasti”.

Upitana da prokomentariše kritike na rad RTS, Kovačević je navela da je za RTS najvažnije nezavisno finansiranje javnog servisa.

“To znači da ne može nijedna vlada, ministar ili predsednik da ga ucenjuje sa tim da li će mu biti uplaćene pare iz budžeta ili ne. Taj usud uvek prati RTS. RTS se delom finansira iz pretplate, delom iz budžeta i dobrim delom komercijalno od reklama.  HRT ima pretplatu od 11 evra, odnosno 11 miliona evra mesečno, dok RTS ima jedan evro (deo pretplate odlazi RT Vojvodini) što je negde oko dva miliona mesečno, što je otprilike dovoljno samo za plate zaposlenih”, objasnila je Olivera Kovačević.

Ona smatra da svaki novinar i urednik mora da odgovara za ono što radi i da se ona uvek trudila, pa i danas, da profesionalno radi svoj posao.

“Uvek će biti primedbi, simpatija i antipatija, ali vi kao novinar morate da se potrudite da date sve od sebe da u studiju obezbedite uvek najmanje dve strane zainteresovane za tu temu, a kao novinar izveštač da tačno obavestite javnost o onome što se dogodilo. Naravno da vidim da su mediji u Srbiji u užasno lošem položaju, da je više propagande nego izveštaja, da je sve više laži i da je previše uvreda nego pristojnog ophođenja. Naravno da su novinari velikim delom krivci, ali pre nego što to izgovorite, vi lično razmislite o vašoj odgovornosti građanina”, rekla je Olivera Kovačević.

Izvor: Danas

Foto: BIZLife

Komentari 3

  1. Milijana

    Konačno!

  2. vanja

    Odlično. I objavljujte komentare!!!

  3. Nevena

    Tooooooo