ON nije za izbore, ali SNS…

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Srpska napredna stranka (SNS) bi trebalo naredne nedelje da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, najavio je predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

“Stranka će o tome donositi odluku, da ne dajem tačne dane, ali trebalo bi sledeće nedelje”, rekao je Vučić i dodao da ne može da zna kakvu će odluku stranka doneti.

Vučić je novinarima na gradilištu “Beograda na vodi”, rekao je da je smatrao da za izbore nije vreme i da Srbija mora da rešava najveće probleme u narednim godinama, a da su oni u SNS koji su za raspisivanje vanrednih izbora to zagovarali kako bi 2022. godine zajedno bili održani predsednički, parlamentarni i beogradski izbori.

“Jedan od razloga, ako bismo imali sve izbore zajedno u februaru imali bismo četiri godine potpunog mira. Imali bismo vremena da uradimo sve za pristupanje Srbije EU”, rekao je Vučić.

Upitan o zahtevu opozicije da OEBS nadgleda izbore za Skupštinu Beograda, Vučić je rekao da svako ima pravo da traži šta hoće, a da ako opozicija nema dovoljno ljudi da broji glasove, da će im SNS čuvati glasove.

“Ne brinite, mi ćemo da vam čuvamo i nećemo vam uzeti nijedan glas kao ni na predsedničkim izborima”, rekao je Vučić i dodao da “opozicija ima ogromnu prednost u Beogradu”.

Izvor: Beta

Foto: screenshot