„Opštenarodni dijalog o reformi penzijskog sistema“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić pozvao je danas političke partije, nevladin sektor, stručnjake, sindikate i medije na učešće u „opštenarodnom dijalogu o reformi penzijsko-invalidskog sistema“ u Srbiji da bi penzijsko-invalidski sistem bio „adekvatan za 21. vek“.

„Danas PUPS otvara novu stranicu, hrabro i odlučno pokreće ključna pitanja koja su bitna za penzionere Srbije i za sve socijalno ugrožene“, kazao je Krkobabić novinarima uoči četvrte redovne izborne skupštine svoje stranke.

Krkobabić je kazao da „penzije moraju pratiti plate“, da „penzije moraju da budu u središtu onog o čemu država mora da vodi računa, jer u Srbiji živi gotovo dva miliona penzionera“.

PUPS se zalaže za „socijalno preduzetništvo“ i donošenje zakona tome, za „buđenje i očuvanje srpskog sela“ kroz podsticaj zadrugarstva, rekao je on.

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 4

 1. Mučenik

  Уместо што се овај самомислећи министар секира за пензије и пензионера, а у име своје комби странке, боље му је да ћути, а шефица требала би да га пошаље у околину Панчева да чува овце и козе. За друго и није.

 2. Baki 55

  Sad si se setio da brineš o penzionerima? Aminovao si smanjenje da bi ostao u vlasti. Tebi treba dati minimalnu penziju da osetiš sve penzionerske blagodeti.

 3. Jelena

  Od kuda mu obraza da kaze da penzije treba da prate plate, a on je aminovao smanjenje penzija, neuskladjivanje penzija sa prosecnom zaradom, on je mnoge penzionere pretvorio u sirotinju. zao mi je sto penzioneri sa penzijama do 25.000,00 dinara ne shvataju da je i njima umanji penzije jer nema uskljadjivanja u aprilu i oktobrusa prosecnom zaradom kako je to do nedavno bilo,

 4. jasna

  Šta god da bude u opštenarodnoj raspravi o ovom pitanju,
  presudiće MMF i naša vlast, a to će biti još nepovoljnije
  nego sada, jer broj penzionera raste, kao i broj odlazećih
  u inostranstvo, a broj ostajućih i novorodjenih se smanjuje,
  te stoga teret penzija neće moći da se izdrži.