Opštinskim “ćatama” naočare o trošku građana

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Zaposleni u Opštini Voždovac moći će potpuno besplatno da obave godišnju kontrolu svog zdravstvenog stanja. A ukoliko nakon pregleda bude neophodno, obezbeđene su im i naočare za vid.

Ova lokalna samouprava raspisala je javnu nabavku za zdravstvenu zaštitu svojih službenika, a nakon što bude izabran najbolji ponuđač, radnici će moći da se upute na sistematske preglede u odabrani dom zdravlja i to novcem iz budžeta, pišu Novosti.

Prema navodima iz konkursne dokumentacije, sistematski pregled lekara imaće pravo da ostvari 210 radnika.

Laboratorijska analiza, ultrazvučni pregled abdomena, internistički pregled, magnetna rezonanca, skener, kao i dioptrijske naočare samo su neke od usluga koje će biti na raspolaganju opštinskim “ćatama”.

Dostupne usluge su kompletna analiza krvne slike, internistički pregled sa EKG, pregled lekara specijaliste opšte hirurgije, tumor markeri, kolonoskopija, gastroskopija, pregled neuropsihijatra, mamografija i tumor markeri, stoji u opisu dostupnih zdravstvenih usluga.

Dodatni pregledi po indikaciji obuhvataju i optička pomagala u skladu sa pravilnikom, što uključuje dioptrijski okvir sa staklima od plus do minus četiri.

A zdravstvena ustanova, koja želi da dobije posao lekarskih pregleda opštinskih službenika mora da ima savremeno opremljene ambulante i specijaliste iz svih oblasti, stoji u javnoj nabavci.

Voždovački opštinari i prošle godine imali su obezbeđen sistematski pregled. Posao je dobila poliklinika Medicinski sistem Beograd, a ugovorena vrednost za set pregleda bila je 1.500.000 dinara, dok je za oftalmološke preglede izdvojeno 500.000 dinara.

Na pitanja Novosti o novoj javnoj nabavci u Opštini Voždovac niko nije odgovorio.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay