Organizator „Balkan Awards“ tuži BDP?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Taman kad se mislilo da je, nakon protivljenja glumaca, manifestacija „Balkan Awards“ u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP) otkazana, od organizatora stiže najava daće manifestacija, ipak, biti održana.

Manifestacija „Balkanske nagrade“ neće biti održana u Beogradskom dramskom pozorištu 21. februara, objavio je deo ansambla te kuće. Međutim, organizator Dejan Jovanović, s druge strane, tvrdi da nema ni govora o otkazivanju.

On kaže da će se 21. februara pojaviti na tonskoj probi, i da po ugovoru, ima pravo na tužbu. Tvrdi da će se pojaviti na tonskoj probi 21. februara, a da ukoliko naiđe na zatvorena vrata, slede legalne akcije.

„Već su dobili opomenu pred tužbu, a tužba im kreće sutra, i grupna i pojedinačna i pozorišta. Kako? Oni mogu jednostrano da raskinu ugovor, po raskidanju ugovora, vi imate onda penale, jer vi niste ispoštovali ugovor, ako vi i ja imamo ugovor, a samo vi otkazujete, vi meni treba da nadoknadite štetu.“

„Ja ugovor sa BDP imam, i očekujem da me ugoste 21. ako ne žele, plate lepo penale, a ja s parama mogu da idem gde mi je volja, i na Ušće i na Marakanu i u Arenu, a ne da me oni usmeravaju. Pogotovo glumci, ja sa njima nemam ništa, imam potpisan ugovor sa direktorom“, rekao je Jovanović.

Tačnije, sa v.d., Slobodanom Ćustićem, koga ansambl smatra odgovornim i za stanje u kome se pozorište trenutno nalazi, a to je, prema njima, van pozorišne mape.

Unutrašnji problemi pozorišta ne menjaju činjenicu da glumci brane integritet institucije, smatra kulturolog Ratko Božović.

„Mi imamo jednu košmarnu situaciju. Ja moram da kažem da tamo gde dominira estrada, tu kultura strada. I tako bih razumeo glumce koji imaju otklon prema ulasku estrade u pozorište, iz prostog razloga što oni brane identitet same institucije na taj način“, kaže Božović.

Dvadesetdva člana ansambla rešila su da na ovaj način odbrane svoju kuću, od 32 koliko ih ukupno ima.

Izvor: N1

Foto: YouTube