ORKANSKI vetar protutnjao Hrvatskom, policija moli da se ne izlazi iz kuće (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na obilne padavine narednih dana, a po svemu sudeći oluja i kiša u naše krajeve stiže nakon što je u Hrvatskoj nevreme izazavalo brojne probleme.

Jaki na mahove i olujni vetar duva u Zagrebu od nedelje uveče, na ulicama u svim delovima grada u ponedeljak ujutro mnogo je polomljenih grana stabala, razbacanih kanti za smeće ili drvenih štandova, ponegde su popadali semafori, intervencijske službe i vatrogasci su na terenu, a policija upozorava građane da ne izlaze napolje ako ne moraju.

Celu noć udari vetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat. Vatrogasci od juče imaju intervencije po celom gradu i na Sljemenu zbog srušenih stabala ili grana na saobraćajnicama. Do jutros u 7 sati bilo je 140 intervencija širom Zagreba, a pozivi su sa još 50-tak adresa.

Olujno nevreme zahvatilo je i druge delove Hrvatske, u Karlovcu je snažan vetar tokom dana čupao stabla, a Istramet javlja o bujicama u Istri nakon obilne kiše koja je tokom dana padala.


 

Izvor: Poslovni dnevnik

Foto: Pixabay