OSTAVKA predsednika parlamenta posle AFERE oko Vladinog aviona

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Predsednik poljskog parlamenta Marek Kučinski podnosi ostavku nakon što je izbio skandal zbog optužbi da on i članovi njegove prodice prečesto koriste vladine avione.

Kučinski je rekao da ostavka stupa na snagu u petak, javlja AP.

Ta afera preti da naruši ugled vladajuće desničarske Partije zakona i pravde pred parlamentarne izbore zakazane na oktobar. Kučinski je ostavku najavio u prisustvu lidera stranke Jaroslava Kačinskog, prenosi AP.

Kučinski je insistirao na tome da nije uradio ništa loše i da je jednostavno mnogo leteo da bi se sastajao sa stanovnicima malih gradova udaljenih od prestonice Varšave. On je objasnio da ostavku podnosi zato što javno mnjenje ocenjuje njegove akcije u negativnom svetlu.

U centru pažnje poljske političke scene danima je bila afera nazvana “Er Kučinski”. Otkriveno je da je predsednik parlamenta leteo vladinim avionom od Varšave do rodnog grada Žešova, udaljenog oko 280 kilometara.

U jednom slučaju njegova supruga je navodno bila jedini putnik u avionu. Lider stranke Jaroslav Kačinski je rekao da Kučinski nije prekršio zakon, ali je dodao da stranka želi da odgovori na bes javnosti i da pokaže da se drži visokih etički standarda.

Izvor: Dnevnik, Agencije

Foto: Pixabay