Ovako se dočekuju srpski olimpijci (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Twitter

Više od 20.000 ljudi dočekalo je u Beogradu osvajače medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru uz povike “šampioni”, dok su im sportisti zahvalili na velikoj podršci.

Prisutni na platou ispred Skupštine Srbije su uzvikivali “Srbija”, dok su najveće ovacije dobili vaterpolisti, kojima je publika skandirala “Osvojili ste sve”. Sportisti i okupljeni su po završetku pojedinačnog predstavljanja otpevali himnu Srbije.

Zlatnu medalju osvojili su vaterpolisti i rvač Davor Štefanek, srebrnu reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović, odbojkašice, kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić i košarkaši, a bronzanu atletičarka Ivana Španović i košarkašice.


Kapiten vaterpolista Živko Gocić rekao je da srpski narod treba da bude ponosan na svoje sportiste. “Budite ponosni na ovo što stoji na bini. Ja sam najponosniji čovek na svetu što mogu da budem kapiten ovakvoj reprezentaciji”, rekao je Gocić.

Olimpijski šampion u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 66 kilograma Davor Štefanek kazao je da je ispunio obećanje pošto je drugi put dočekan, nakon osvajanje titule svetskog prvaka pre dve godine.

“Vidimo se posle Rija. Ja sam svoj deo ispunio, vi ste svoj, i ovde sam. Čestitam celom srpskom timu, vratili smo se sa osam medalja, svaka čast. Vidimo se u Tokiju, a dalje, šta bude biće. Živela Srbija”, kazao je Štefanek.

Selektor košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da je srećan što je na bini sa elitom srpskog sporta. “Pre 12 godina sam bio ovde u njihovim patikama. Sada sam mnogo više počastvovan i srećan što iza mene stoje ovakvi šampioni”, rekao je đorđević.

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da je njegov tim sve vreme boravka u Riju osećao podršku.

“Sve vreme boravka u Riju smo osećali veliku podršku koju nam pružate. Bilo je mnogo lakše ratovati na terenu kada znamo ko stoji iza nas. Medalja je bila ogromna želja, ali je ovo bio naš san. Hvala vam što smo dosanjali naše snove”, rekao je Terzić.


Kapiten odbojkašica Maja Ognjenović kazala je da se nada da neće zaplakati i da se neće onesvestiti pred publikom. “Hvala svima na neprospavanim noćima, energiji i ljubavi koju ste nam pružili. Nadam se da smo vas bar malo usrećili”, navela je ona.

Tijana Bogdanović je zahvalila na podršci i istakla da je neverovatan osećaj stajati pred toliko ljudi. Marko Tomićević i Milenko Zorić su rekli da su mnogo puta zamišljali doček i da je on bolji od dodele medalja u Riju.

Selektorka košarkašica Marina Maljković rekla je da je najveća radost veseliti se sa svojim narodom. “Voljena Srbijo, voljeni Beograde, narode moj, bili ste mojim košarkašicama i meni motiv u najvažnijoj pobedi, ona jedna lekovita misao kod najbolnijeg poraza, a naša najveća radost je veseliti se sa vama u našoj zemlji. Živela Srbija”, rekla je Marina Maljković.

Na dočeku nije bila osvajačica bronzane medalje u skoku u dalj Ivana Španović, koja je otputovala u Švajcarsku na miting Dijamantske lige.


Izvor: Beta

Foto: Twitter