Ovo su tri nova ministra u Vladi Srbije. Vučić nema primedbi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Nikola Mladenović

Mandatarka Ana Brnabić Skupštini Srbije danas će uputiti predlog za sastav nove Vlade Srbije, a kako RTS saznaje, među njima su tri nova ministra koja nisu bila deo prethodne vlade potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić, nekadašnji gradski sekretar Goran Trivan i lider Srpske narodne partije Nenad Popović. Ružić će biti ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Trivan ministar za zaštitu životne sredine, a Popović će biti ministar bez portfelja zadužen za inovacije.

Brnabićeva će predložiti i da ministar odbrane Zoran Đorđević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zamene ministarske funkcije.

Dosadašnja ministarka bez porteflja zadužna za evropske integracije Jadranka Joksimović biće ministarka za evropske integracije.

Potpredsednici Vlade ostaće Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić.Na ministarstkim mestima ostaju i Dušan Vujović, Goran Knežević, Branislav Nedimović, Aleksandar Antić, Nela Kuburović, Mladen Šarčević, Zlatibor Lončar, Vanja Udovičić, Vladan Vukosavljević, Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić.

Ana Brnabić predvodiće tim od 18 ministara i tri bez portfelja.

Vučić: Nemam primedbi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kao predsednik najveće stranke upoznat sa sastavom vlade na čelu sa Anom Brnabić i da nije imao nikavih primedbi.

Vučić je nakon otvaranja Sajma naoružanja i vojne opreme “Partner 2017.” u Beogradu, rekao da je Vlada napravljena “još ranije” i da se radi o manjim izmenama.

On je kazao da je razgovarao s mandatarkom i da je ona pre svega ta koja treba da drži finansijsku disciplinu.

Vučić je istakao da na njega niko nije vršen nikakav pritisak, “ni iz jedne vlade ili ambasade”.

Izvor: Beta

Foto: Nikola Mladenović

Komentari 4

  1. £_=₩

    Pa da vojska i odbrana i rad i zaposljavanje su toliko srodne oblasti da moze tako da se rotiraju ministri!!!! Alo ljudi sta radite to?

  2. milija

    Ovo kao vojnik Čonkin, ko nije čitao, neka pročita, sve je ovo naše tamo zapisano.

  3. Pingback: IZJAVA DANA: Još jedna stvar koja se dešava prvi put u modernoj istoriji Srbije - Bizlife.rs

  4. Pingback: Danas sednica o izboru nove vlade - Bizlife.rs