• English
X

Vesti dana

Panović i Krstić novi članovi UO RTS-a

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Savet Regulatornog tela za elektronske medije izabrao je na sednici Zorana Panovića i Nebojšu Krstića za članove Upravnog odbora Radio-televizije Srbije, prenelo je Udruženje novinara Srbije.

Kako navodi to udruženje, Panović i Krstić su izabrani na sednici REM održanoj u petak.

Panović je do sredine prošle godine bio glavni i odgovorni urednik lista “Danas”, čiji je sada kolumnista, a stalni je kolumnista “Nedeljnika” i programski koordinator istraživačko-izdavačkog centra Demostat.

Kako navodi UNS, nekadašnji medijski savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, Nebojša Krstić, do 6. septembra bio je vlasnik dve marketinške agencije “Nova Communications” i “Nova PR Public Relation” koje su od tada u vlasništvu njegove saradnice Jasmine Stojanov, bivše šefice informativne službe Predsedništva.

Povezane vesti

Kako UNS nezvanično saznaje odluka Saveta REM-a i zapisnik sa sednice biće objavljeni početkom predstojeće nedelje.

Panović je UNS-u rekao da će se kao član Upravnog odbora zalagati za to da “RTS postane mesto društvenog dijaloga, mesto gde će svi relevantni akteri razgovarati o društvenoj situaciji, kako bi se spustile tenzije koje u Srbiji postoje”.

“Voleo bih da vidim da se sve političke partije, predstavnici institucija, civilnog društva, svi relevantni akteri u društvu tu nađu i vode dijalog, to je po meni osnovna funkcija javnog servisa. Takođe, zalagaću se da programi RTS-a koji to nisu, budu kvalitetniji, a oni koji jesu, ostanu takvi”, rekao je Panović UNS-u.

Krstić je na telefonski poziv novinarke UNS odgovorio SMS porukom da nije u prilici da se javi i da mu pošalje poruku, a kada je novinarka poslala poruku sa pitanjem u vezi sa planovima u radu na mestu člana UO RTS-a, odgovor Krstića nije dobila.

Izvor: Beta

Foto: Screenshot

Komentari 3

  1. Milan

    Naravno Krle, legenda za sve režime, a novinare ostavlja da nagadjaju, da li će da prihvati ili ne…. naravno da hoće, on je savetnik i saveznik svih vlasti,što je najbolji posao, svaka čast Krle, a to što kopnimo ko društvo, što cvetaju korupcija i kriminal , a mladi beže iz zemlje glavom bez obzira, sirotinja umire,nema veze , ti uživaš, nisi im ti kriv što nisu učili školu!
    A gospodin Panović bi trebalo dobro da zna da ne može on da unese promene o kojima javno govori, on kao pojedinac tu ne može da promeni apsolutno ništa i on je potpuno svestan toga ovo je samo neka vrsta izjave da bi se oprao što prihvata tu poziciju. Očeši se malo i ti za vlast, lovu i položaj nije to sramota, samo nemoj da nam prodaješ maglu da si ti da nešto menjaš!

  2. Pingback: Dr Nebojša Krstić "podržava od 2000.": 5 "misli" iz Novog dana na N1 - Bizlife.rs

  3. Pingback: Dr Nebojša Krstić "podržava od 2000.": 5 izjava iz Novog dana na N1 - Bizlife.rs