POČELO: Ruše nelegalne objekte na Savskom nasipu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Na Savskom nasipu u ranim prepodnevnim časovima počelo je rušenje prvih nelegalnih objekata.

Na spisku za rušenje bila tri objekta, za utorak su planirana još četiri, dok se za preostalih 13, za koliko još postoje pravosnažna rešenja o rušenju, čeka novac od Grada Beograda.

To je 20 objekata za koje se niko nije javio nakon mnogobrojnih poziva, objašnjavaju iz opštine Novi Beograd uz napomenu da je za preostalih stotinak podnet zahtev za legalizaciju i da se čeka odluka Sekretarijata za legalizaciju.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić ranije je najavio da će nadležne službe krenuti u akciju rušenja nelegalnih objekata na Savskom nasipu.

Služba za izvršenje Uprave gradske opštine Novi Beograd obavestila je vlasnike nelegalno izgrađenih objekata da će njihovo uklanjanje početi 5. juna i da je za te potrebe angažovano drugo lice, čije troškove će snositi vlasnici objekata.

Takođe, navodi se da je odluka o rušenju doneta na osnovu rešenja iz februara 2015.

Prema saznanjima Insajdera, u tom delu Novog Beograda ima oko 200 nelegalno izgrađenih objekata. Među njima su i vikendice sinova predsednika Republike Tomislava Nikolića.

Akcijom su, po svemu sudeći, obuhvaćeni samo napušteni objekti, uglavnom onih za koje nije utvrđeno vlasništvo, dok će sojenice i vikendice koje pripadaju i mnogim poznatim javnim ličnostima ipak morati da popričekaju neki drugi krug.

Izvor: Blic, B92

Foto: Pixabay