Počeo Mundijal u Rusiji (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Kremlin.ru

Najveća fudbalska smotra počela je svečanim otvaranjem na moskovskom stadionu Lužniki, nakon čega je i odigrana prva utakmica na Mundijalu između domaćina Rusije i Saudijske Arabije.

U uvodnom delu ceremonije otvaranja nastupio je britanski pevač Robi Vilijams, a na pozornici mu se priklučila operska pevačica, ruski sopran Aida Garifulina.

Oko njih su plesali izvođači obučeni u kostime u bojama zastava učesnika Mundijala, a navijači na tribinama su se dobro zabavljali, pevali su i igrali.

Legendarni brazilski fudber Ronaldo izveo je na teren dečaka u majici ruske reprezentacije, a na terenu je bila i maskota Svetskog prvenstva vuk Zabivaka.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je složnoj fudbalskoj porodici početak najvažnijeg turnira na planeti, koji se prvi put održava u Rusiji.

Po završetku svečane ceremonije, odigrana je prva utakmica na turniru između Rusije i Saudijske Arabije, a Rusi su slavili sa ubedljivih 5:0.

Na 21. svetskom prvenstvu u fudbalu učestvuje i reprezentacija Srbije, a pored srpskih fudbalera, u Rusiji imamo predstavnike i među sudijama. Naime, Srbiju predstavlja sudijska petorka na čelu sa našim najboljim arbitrom Miloradom Mažićem.

Izvor: Beta, BIZLife

Foto: Kremlin.ru