Podrška studentima – organizatorima „Protesta protiv diktature“ (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Više od 100 gradjana okupilo se danas ispred zgrade Prekršajnog suda u Beogradu kako bi podržalo studenate Fakulteta dramskih umetnosti Pavla Terzića i Gavrila Vučetića protiv kojih je Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo prekršajnu prijavu jer su „organizovali“ neprijavljeni skup 21. aprila.

Medju okupljenim gradjanima su i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac i predsednik Nove stranke Zoran Živković, lider Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković, Biljana Srbljanović, Nikola Djuričko.

Ministar unutašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije je rekao da su se dvojica studenata protiv kojih su podnete prekršajne prijave sami legitimisali kao organizatori skupa „Protiv diktature“.

Pavle Terzić i Gavrilo Vučetić označeni su kao organizatori protesta, a zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju, budući da su skupovi bili neprijavljeni, dobili su prekršajne prijave.

Protesti „Protiv diktature“ počeli su 3. aprila, dan posle održavanja predsedničkih izbora u Srbiji.

FDU je podržao svoje studente, navodeći da je moralna obaveza fakulteta da zaštiti svoje studente od pokušaja političkih i svih drugih pritisaka i da ih podrži u slobodnom iskazivanju mišljenja.

 

protest-FDU-Beta-2

Izvor: Beta

Foto: Beta