Upozorenje roditeljima: POGIBELJNI izazov „POLOMI GLAVU“ novi trend na društvenim mrežama

PinterestFacebookTwitterShare

Na društvenim mrežama pojavio se novi i veoma zastrašujući izazov “skull-breaker challenge”, zbog kojeg se već beleže slučajevi teškog povređivanja među decom.

Izazov koji bi mogao da se prevede kao “polomi glavu” kruži društvenim mrežama, a na objavljenim snimcima vide se tri osobe, a cilj “igre” je da jedna od njih bude povređena.

Snimci počinju tako što tri osobe stoje jedna do druge, dve koje su spolja pokazuju onoj u sredini kako treba da poskoči. Kada osoba u sredini poskoči, druge dve joj podmetnu nogu i praktično izmaknu tlo pod nogama a ona pada na pod ispružena i svom snagom tela udara o tlo. Najveća tragedija je direktan udarac temenom o pod, koji može biti beton, pločice, asfalt. Šansa da se neko na ovaj način teško povredi je veoma velika. Čak i fatalna.

Zaista je teško poverovati da na društvenim mrežema ne postoji nikakva regulacija i da se ovakvi snimci dele slobodno, a deca dolaze u poziciju da sve to isprobaju, na žalost.

Nemamo objašnjenje za to, ali vas kao roditelje upozoravamo da obratite pažnju i vodite računa o svojoj deci koja bi mogla ovo da vide i pokušaju. Raspust se završava, škola počinje od ponedeljka, pravi je trenutak da svi obratimo pažnju.

Upozoravamo da je sadržaj snimaka uznemirujuć i emitujemo ga samo da bismo upozorili javnost na zastrašujući trend.