Poginuo Kobi Brajant

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Kako prenose brojni američki mediji, legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant poginuo je u helikopterskoj nesreći. U padu letelice poginula i njegova ćerka.

Kako navodi TMZ, a što je potvrdio Adrijan Vojnarovski, novinar ESPN, Brajant je putovao sa još troje ljudi u privatnom helikopteru, koji se zapalio, a potom srušio.

Pet osoba je poginulo, a prema tvrdnjama  portala TMZ, među stradalima je bila i jedna njegova ćerka – Đijana Marija Onore-Brajant (13).

Brajant je rođen 1978. godine u Filadelfiji, od 1996. do 2016. godine nastupao je za Los Anđeles lejkerse, sa kojima je osvojio pet NBA titula.

Draftovao ga je Šarlot, ali je čitavu karijeru proveo u Lejkersima, koji su povukli dresove sa brojevima 8 i 24, koje je Brajant nosio.

Kobe je dva puta bio najkorisniji igrač finala NBA prvenstva, jednom MVP regularne sezone, 18 puta učestvovao je na “Ol-star” utakmici, osvojio takmičenje u zakucavanjima, u dva navrata bio najbolji strelac lige.

Sa reprezentacijom SAD osvojio je dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine. Bio je jedan od najboljih košarkaša ikada.

Brajant će umesto NIŠTA, raditi NEŠTO


Izvor: RTS, agencije, Novosti

Foto: screenshot