Pogodite ko bi opet da bude predsednik

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: EbS

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kandidat je vladajuće partije za predsednika Crne Gore, odlučilo je Predsedništvo DPS.

Đukanović se do sada tri puta povlačio s državnih dužnosti, a poslednji put je to učinio posle parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine, na kojima je pobedila njegova partija.

Pored Đukanovića, koji je imao najveću podršku u partiji, za predsedničkog kandidata bila je predložena i bivša ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić.

Parlamentarna opozicija imaće nekoliko kandidata.

Najveći deo opozicije podržao je bivšeg poslanika Mladena Bojanića, oko koga su se okupili Demokrate, Demokratski front (DF) i Građanski pokret URA.

Crna Gora prvi put ima i kandidatkinju za predsednicu, Draginju Vuksanović iz Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP). Nju je podržao Demos Miodraga Lekića.

Predsedničku kandidaturu najavio je i poslanik Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, a u kampanju će i nekoliko nestranačkih ličnosti.

Treći predsednički izbori od obnavljanja nezavisnosti Crne Gore su 15. aprila. Rok za prijavu kandidata ističe 26. marta.

Izvor: Beta

Foto: EbS