Posle Đurička i Koje, napušta nas i Mića Megatrend (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović potvrdio je na konferenciji za novinare da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević.

Jovanović navodi da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan juče i da to smatra još jednom nemačkom investicijom u Srbiju.

“Odlazim sa fakulteta i biću tu samo u svojstvu savetnika. Povlačim se, neću ni da živim ovde, 19 godina imam dom na jugu Francuske, u Kanu. Ubrzo ću se preseliti u taj drugi dom, nadam se van dometa nekih finih novinara i televizijskih stanica”, rekao je Jovanović.


Podsetimo, TV N1 dobila je naknadno poziv Megatrenda da učestvuje na konferenciji za medije u toj ustanovi. Poziv je usledio pošto smo objavili da su na konferenciju pozvane odabrane redakcije, a uz pozivnicu stiglo je i objašnjenje da je poziv izostao zbog tehničke greške.

Mića Jovanović odbio da govori za N1 u dokumentarnom filmu “Mega diplomac”, koji je emitovan na TV N1 i u kome je naveden čitav niz nelogičnosti i nepravinosti u poslovanju univerziteta, kao i u sticanju najviših akademskih zvanja funkcionera na vlasti, počevši od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Ugašen Evropski univerzitet

Evropski Univerzitet u Beogradu, čiji je vlasnik i osnivač bio Milija Zečević, od danas ne postoji, potvrdio je za Politiku Mladen Šarčević, ministar prosvete, koji potpisao akt o prestanku rada ove ustanove.

“Prosvetna inspekcija je utvrdila da Evropski univerzitet od 2016. godine nema akreditaciju i da je sad, brže bolje, pokrenuo novi zahtev za akreditovanje. Ali to trenutno ne važi jer nisu i dalje akreditovani. Tek ulaze u novi proces. Istekle su im i bankarske garancije. Stekli su se svi uslovi da prestane da radi”, izjavio je ministar Šarčević i dodao da sledi utvrđivanje koliko studenata je bilo upisano na fakultete tog univerziteta, kako i gde će oni nastaviti studije.

Problem za ove akademce može da bude to što je univerzitetu istekla bankarska garancija. Kako navodi Šarčević, zakon predviđa da o trošku ustanove koja je prestala da radi njihovi akademci nastave školsku godinu na drugim visokoškolskim ustanovama.

Šarčević kaže da je prosvetna inspekcija prethodnih dana završila provere regularnosti rada nekoliko privatnih univerziteta, ali da ne sme još mnogo da otkriva, jer su neka rešenja u fazi potpisivanja.

“Ima tu svega i dima i vatre. Zasad mogu da otkrijem da je završen inspekcijski pregled dokumentacije i akreditacije Evropskog univerziteta. Predstoje u ovoj oblasti ozbiljne seče”, najavljuje Šarčević.

Ministar prosvete je danas potpisao i rešenje o smeni Dragoljuva Elčića, dekana Akademije umetnosti Alfa univerziteta (nekadašnjeg BK) jer je, pomenutim inspekcijskim kontrolama ustanovljeno da ne ispunjava uslove da se nalazi na čelu ove visokoškolske ustanove.

 

Izvor: Politika

Foto: Beta