Postizborni mamurluk

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Proteklog vikenda neki su se izborili, a neki su se smorili. Rečenica koja je po objavljivanju rezultata izbora u Beogradu odjekivala društvenim mrežama i razgovorima u kafićima je „nisam očekivao/la da će baš toliko da dobiju“. Neumoljive činjenice kažu da je tek nešto više od 50 odsto onih koji su mogli da glasaju (uključujući i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika) odlučilo o sudbini onih koje je mrzelo ili su prosto mislili da nemaju za koga da glasaju.

Slavilo se u Srpskoj naprednoj stranci, bilo je čak i vatrometa. Doduše, nije prštalo samo zbog izborne pobede, nego i zbog uvoda u današnji rođendan predsednika Vučića. Pa kud ćete lepše nego kad se takve stvari spoje. Dobro je što predsdenik ne pije, pa neće danas mamuran na posao. Kada smo kod pića, razloga da se utopi tuga u alkoholu, bilo je u Demokratskoj stranci, koja po prvi put nije prešla izborni cenzus. Predvodnici ove izborne liste Boris Tadić i Dragan Šutanovac dobro znaju i ukus izbornih pobeda. Ipak, možda je vreme da nakon nekoliko uzastopnih izbornih poraza stvarno odu u neki drugi film- „Politička penzija“ ili „Politička odgovornost“.

Bilo kako bilo, aktuelni rezultat na semaforu, prema podacima Gradske nizborne komisije, pokazuje: Srpska napredna stranka 45,60 odsto glasova, lista Dragana Đilasa 18,71 odsto, lista Aleksandra Šapića (8,27) i lista SPS-JS (6,35 odsto). Ostаle liste su ispod cenzusа. To su snage koje će u narednih godina učestvovati u gradskoj vlasti i odlučivati o Beogradu, a nama neka je sa srećom.

Kad smo kod pobeda i poraza, pobednica ovog vikenda je Ivana Španović kojoj je svega 6,9 procenata, pardon metara, bilo potrebno za pobedu na Svetskom prvenstvu u atletici. E, to je pravi trijumf.

Srećan ponedeljak, svima koji slave!

Izvor: BIZLife

Foto: Beta

Piše: Bojana Milovanović

Komentari 1

  1. jela

    svi glasali,ali ce Beogradjani ispastati!